duminică, 6 noiembrie 2011

UN FEL DE "SCRISOARE" DESCHISA


Pentru inceput, doresc sa multumesc colegului de grup Constantin Rusu, pentru cuvintele frumoase pe care le-a postat si “datorita caruia” am acest blog.
In capitolul DESPRE NOI, veti avea posibilitatea sa cunoasteti citeva “amanunte” ale pregatirii mele profesionale si “ceva” despre familia mea!
Asa ca as dori, la inceput,sa ma “motivez” si sa ma “destainuiesc”! Sa va marturisesc ce m-a facut sa ma indragostesc de aceasta meserie! Inca de mic (6-7 ani), jucariile mele erau un manunchi de fire, doua casti, becuri (de lanterna), baterii si tot felul de alte “minuni” de acest fel! Aceste obiecte le gaseam in atelierul tatalui meu de-al doilea (in acesta erau si lucruri ramase de la fratele meu vitreg-care avusese si el asemenea pasiuni, dar care plecase la munca lui, la PLOIESTI) si care era cam deranjat de curiozitatea mea! Am scapat din vedere sa spun ca atunci locuiam la Piatra Neamt! Asa s-a nascut aceasta dragoste pentru fire si a aparut in mintea mea mirajul curentului electric si al foloaselor lui!
Cu timpul, am cunoscut tranzistorii, rezistente si capacitati si asa s-a nascut “boala” numita ELECTRONICA!
De aceea, doresc sa spun tinerilor din ziua de astazi un singur lucru: faceti o meserie sau o profesie doar daca o iubiti, daca va e drag de ceea ce faceti si o faceti cu placere! Altfel, veti avea o viata plina de deziluzii!
Eu sint indragostit de munca mea, de aceasta meserie frumoasa si fiecare reparatie reusita este un nou inceput! Daca am un aparat care imi creaza probleme, atunci nu se lipeste de mine nici mincarea, nici somnul! Traiesc intens fiecare reusita si ma nemultumeste profund fiecare nereusita! Dar asta e, viata isi urmeaza cursul! Aceasta “scrisoare” este o motivatie a existentei atelierului meu, la care va invit de cite ori aveti nevoie de o interventie calificata si cu simt de raspundere! 
Al dvs. C. IORGUTA
PS. Repar de la Tv la placi de baza PC, monitoare LCD, cuptoare cu microunde, aspiratoare, instalatii audio, etc.

Un comentariu:

  1. Asa am pornit toti.Ma gindesc la cine v-a veni din urma? Am avut vreo 10 ani ucenici in practica din licee si facultati . Nu-i intereseaza nimic,toti vor sa fie manelisti si fotbalisti ! Justificarea : uite nene citi bani au ,ce masini si femei au !!
    Pe vremuri in scoli si in casa pionierilor erau si profesori care te faceau sa indragesti si aceasta meserie.Si orice ,care te facea sa fii curios ,sa pui mina sa incerci

    RăspundețiȘtergere